Kodinkoneet
Maukas pastaunelma
Ainekset 4:lle
350 g punajuurta
2 kynttä tuoretta valkosipulia
1 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 rosmariinin lehti
100 g ricotta-juustoa
100 g raastettua, nuorta pecorino-juustoa
1 keltuainen
1 tilkka sitruunamehua
Suolaa, pippuria
Taikina
300 g Wiener Grießler -jauhoa
1 ruokalusikallinen suolaa
2 munaa + 1 keltuainen
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
Kastike
150 g voita
8 sitruunan filettä
2 oksaa murskattua rosmariinia
Valmistusaika: 60 min
Lepoaika: 30 min
Keittoaika: 20 min
Kuori punajuuri ja pilko se hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi myös valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista valkosipuli siinä hellästi. Lisää kuutioidut vihannekset ja kolme ruokalusikallista vettä ja keitä 12 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Pilko rosmariini. Mausta punajuuri rosmariinilla, ricotalla, pecorinolla (50g), keltuaisella, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Aseta loput munanvalkuaiset sivuun.
Valmista taikina. Vaivaa jauhot, suola, munat ja öljy kiinteäksi, sileäksi taikinaksi. Riippuen kananmunien koosta, jauhon määrä voi hiukan vaihdella. Kääri taikina folioon ja anna asettua vähintään 30 minuuttia. Valmista pasta ohueksi levyksi pastakoneen 6-tasolla. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan 8 cm ympyröitä piparimuotilla. Levitä teelusikallinen täytettä kunkin ympyrän päälle. Kostuta taikinan reunat munanvalkuaisella, taita yhteen ja tiivistä haarukalla. Aseta raviolit uunipellille jauhotetun keittiöpyyhkeen avulla.
Kiehauta suuri kattila vettä, johon on lisätty suolaa. Laita raviolit varovasti kiehuvaan veteen. Vähennä lämpötilaa hieman ja keitä ravioleja noin 6 minuuttia kunnes ne ovat al dente. Sulata voi pienessä astiassa alhaisessa lämpötilassa. Lisää fileroidut sitruunan viipaleet.
Tarjoile raviolit sitruunavoin, pecorinon ja hienonnetun rosmariinin kera.