Mini pavlovas.

Ihana herkku, jossa on kesän maku.

Käyttämällä keittiöapulaistamme, Serie 6, voit automaattisten sensoriohjelmien avulla valmistaa unelmanomaisen herkullisia pavlovaa, joissa on rapeat ja hieman sitkeät marenkikuoret sekä täydellisesti vaahdotettua kermaa.

Aika: 60+ min

Ainekset (12 mini pavlovas):

Valkosuklaakreemi:
6 kananmunanvalkuaista
400 g sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 tl manteliuutetta
75 g maitoa
150 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta

Päällys:
500 g vispikermaa
Lemoncurd
Tuoreita marjoja kuten vadelmia ja mustikoita

Tee näin:

1. Erottele keltuaiset valkuaisista ja kaada valkuaiset kulhoon. Anna niiden seistä hetki huoneenlämpöön.

2. Laita uuni 110 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

3. Käynnistä keittiökone ja käytä sensoriohjelmaa "vaahdotettu valkuainen" valkuaisten vatkaamiseen. Lisää sokeri vähitellen koneen ollessa käynnissä. Anna ohjelman käydä, kunnes se automaattisesti osoittaa, että marenkiseos on valmis.

4. Sekoita varovasti sitruunamehu, manteliuute ja maissitärkkelys lastalla.

5. Käytä pursotinpussia ja pursota noin 7,5 cm halkaisijaltaan olevia marengin pohjia leivinpaperille. Tee jokaiseen pohjaan pieni kuoppa täytettä varten.

6. Paista 1 tunti ja sammuta sitten uuni ja anna pavlovan jäähtyä uunissa, mieluiten yön yli.

7. Koristele jokainen pavlova lemoncurdilla, vaahdotetulla kermalla, marjoilla ja tarvittaessa mintunlehdillä juuri ennen tarjoilua. Voit vaahdottaa kerman täydelliseen koostumukseen keittiökoneellasi, Serie 6, käyttämällä sensoriohjelmaa "vaahdotettu kerma".

Lue lisää sensoriohjelmista

Jimmy Guon matchakääretorttu.

Herkullinen tulkinta klassisesta kääretortustamme.

Matcha-kääretorttu, matchalla kuorrutettu ja valkosuklaakreemillä täytetty kääretorttu, jonka Jimmy Guo leipoi Bosch Series 6 -yleiskoneella.

Ravinteikkaan matchan herkullinen vihreä väri ja valkosuklaakreemi tekee tästä kahvipöydän suosikin. Uudella Series 6 -yleiskoneellamme saat täydellisiä tuloksia sensoriohjelmien ansiosta, sillä ne tunnistavat, milloin marenki on täydellisesti vatkattu.

Aika: 45 min

Ainekset (1 kääretorttu): 1 kpl:

Valkosuklaakreemi:
50 g valkosuklaata, hienonnettuna
6 dl kermavaahtoa, 40 %
80 g tummaa muscovadosokeria

Torttutaikina:
15 g matchajauhetta
85 g tavallista maitoa
90 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja tai maissitärkkelystä
130 g munankeltuaista (noin 8 munaa)
50 g raakasokeria
60 g rypsiöljyä

Marenki:
270 g jäähdytettyä munanvalkuaista (noin 8 munaa)
100 g raakasokeria

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ilman kiertoilmaa. Aseta pellille leivinpaperia.

2. Punnitse marengin ainekset suoraan koneen kulhoon, valitse sitten marenkiohjelma ja paina OK.

3. Siivilöi matchajauhe teesiivilän läpi kulhoon. Lisää maito vähän kerrallaan sekoittaen kokkareiden välttämiseksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot sekä siivilöi seos kulhoon.

5. Vatkaa munankeltuainen ja sokeri kulhossa käsin, kunnes sokeri sulaa. Vatkaa joukkoon rypsiöljy ja sitten matcha-maito.

6. Siivilöi jauhoseos kulhoon ja vatkaa, kunnes taikinasta tulee tasainen ja kiiltävä.

7. Kaada kananmunaseos marengin joukkoon ja sekoita. Levitä se sitten vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.

8. Sulata valkosuklaa kulhossa vesihauteessa.

9. Sekoita kerma, muscovadosokeri ja sulatettu suklaa koneessa.

10. Anna seoksen jäähtyä.

11. Levitä sitten kreemi matchapohjan päälle, rullaa ja leikkaa paloiksi.

Lue lisää sensoriohjelmista

Helppoja ja herkullisia mustikkamuffinsseja ilman valkoista sokeria.

Täydellisiä välipalaksi koko perheelle!

Helppoja ja herkullisia mustikkamuffinsseja ilman valkoista sokeria

Aika: 45 minuuttia
Ainesosat: (n.12 kpl):

1,75 dl luonnonjogurttia (3-4%) (175 grammaa).
0,5 dl juoksevaa hunajaa (ei alle 1-vuotiaille lapsille).
0,5 dl rapsiöljyä (45 grammaa).
2 kananmunaa (120 grammaa)
3 dl speltti- tai vehnäjauhoja (180 grammaa)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
Raastettua kuorta luomusitruunasta. 1 rkl sitruunamehua
100 grammaa mustikoita (tai muita haluamiasi marjoja)

Jatka seuraavasti:

1. Kuumenna uuni 185 asteeseen.

2. Vatkaa munat kulhossa kuohkeiksi. Käytä yleiskoneen pallovispilää.

3. Vaihda silikonipintaiseen vispilään. Lisää jogurtti, hunaja ja rapsiöljy munien kanssa kulhossa ja anna koneen vatkata, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.

4. Sekoita sitten kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita ne jogurttiseoksen kanssa kulhoon ja anna koneen sekoittaa taikina uudelleen.

5. Raasta sitruunan kuori. Purista mehu taikinaan yhdessä kuoren kanssa. Sekoita mustikat varovasti joukkoon.

6. Kaada taikina muffinivuokaan. Jos et käytä silikonivuokaa, voit käyttää voita ja korppujauhoa, jotta muffinit eivät tartu kiinni.

7. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia ja tarkista kypsyys puisella tikulla (tikun pitäisi olla täysin puhdas).

Series 6

Foodgeekzin maukas banaanileipä.

Uusi Series 6 antaa sinulle täydellisen kermaisuuden ja rakenteen.

Banaanileipä

Jos valitset leipään gluteenittomat kaurahiutaleet se on myös maidoton ja gluteeniton. Lisäksi makeus tulee banaanista, kaurasta ja manteleista, joten se ei sisällä valkoista sokeria.

Aika: 45 minuuttia
Ainekset noin 12 kappaletta:

4 banaania
3 kananmunaa
100 g (2 dl) mantelijauhoa
110 g (2 dl) kaurajauhoja
12 g (2 rkl) kaakaota
5 g (1 tl) leivinjauhetta
100 g (1 dl) kauramaitoa
90 g (1 dl) kookosöljyä
Hiukan sormisuolaa ja kanelia maun mukaan

Jatka seuraavasti:

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele leipävuoka kookosöljyllä. Sulata 1 dl kookosöljyä ja laita sivuun.

2. Sekoita kulhossa manteli- ja kaurajauhot kaneliin ja leivinjauheeseen. Voit käyttää integroitua vaakaa ja punnita jokaisen ainesosan suoraan kulhossa tai koneen päällä. Riko kananmunat ja sekoita ne taikinaan sekä käynnistä keittiökoneesi matalalla nopeudella.

3. Soseuta banaanit ja sekoita vielä vähän. Lisää sulatettu kookosöljy ja kaakao sekä hieman sormisuolaa.

4. Viimeistele kauramaidolla ja anna koneen sekoittaa tahmean tasaiseksi taikinaksi keskinopeudella. Kaada taikina vuokaan. Lisää päälle viipaloitu banaani.

5. Paista uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile ja nauti!

Series 6

Pinokkio-kakku marjoilla

Vastustamattoman herkullinen ja kaunis kakku juhlatilaisuuksiin.

Pinokkio-kakku marjoilla

Series 6 -keittiöassistenttimme avulla tunnet olosi turvalliseksi joka vaiheessa leipoessasi Pinokkio-kakkua. Sensoriohjelmien ja sisäänrakennetun asteikon ansiosta jokainen vaihe on helppo ja tarkka. Sensoriohjelmat tunnistavat, kun taikina on sekoitettu täydellisesti, marenki vatkattu täydellisesti ja kerma on saavuttanut oikean koostumuksen. Ainekset punnitaan 1 gramman tarkkuudella sekä sekoittimen päällä että suoraan kulhossa.

Valmistusaika: yli 60 min.

Ainekset (1 kakku)

Sokerikakkupohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
130 g sokeria
5 munankeltuaista
150 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta
75 g maitoa

Marenki:
5 munanvalkuaista
180 g sokeria

Päällyste:
500 g kermavaahtoa
Marjoja ja minttua maun mukaan

Näin se tehdään:

1. Aseta uuni 150 asteeseen.

2. Punnitse voi ja sokeri monitoimikoneen kulhoon ja kytke päälle sokerikakun sensoriohjelma. Erottele sillä välin munankeltuaiset ja munanvalkuaiset. Säästä munanvalkuaiset marenkia varten.

3. Lisää kulhoon yksi munankeltuainen kerrallaan sekä maito. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Keittiöassistentti lopettaa sekoittamisen, kun kakkutaikina on valmis.

4. Vuoraa 2 kakkuvuokaa (halkaisijaltaan 22 cm) leivinpaperilla ja kaada joukkoon sokerikakkutaikina.

5. Vatkaa 5 munanvalkuaista käyttäen munanvalkuaisvaahdon sensoriohjelmaa. Kaada sitten sokeri varovasti joukkoon vähän kerrallaan.

6. Kun marenki on valmista, levitä se sokerikakkutaikinan päälle. Ripottele päälle mantelihiutaleita.

7. Laita uuniin noin 45–50 minuutiksi.

8. Koristele haluamillasi marjoilla ja värikkäillä mausteilla, kuten mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Lue lisää sensoriohjelmista

Mehukas porkkanakakku limekuorrutteella.

Favorella on leiponut herkullisen ja mehukkaan porkkanakakun, jonka kruunaa limekuorrutus.

12 palaa
Aika: 60+ minuuttia

Resepti:

3 kananmunaa
270 g (3 dl) sokeria
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 hyppysellinen suolaa
1 ½ dl rapsiöljyä tai auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raastettuja porkkanoita

Limekuorrute:

60 g voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
100 g tuorejuustoa

Koristeluun: Pieniä porkkanoita ja mantelilastuja reunoille

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi.

3. Sekoita sen jälkeen kaikki kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne munaseokseen.

4. Lisää sen jälkeen öljy ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun, leivitettyyn kakkuvuokaan, jossa on irrotettavat reunat (läpimitta 24 cm).

5. Ja paista kakku uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla: valmis kakku ei ole tahmainen.

6. Anna porkkanakakun jäähtyä ja valmista sinä aikana kuorrutus.

7. Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset ja levitä valmis seos porkkanakakun päälle.

8. Jos haluat tehdä kakusta juhlavamman, voit koristella sen pienillä, marsipaanista valmistetuilla porkkanoilla. Sivele ruokaöljyä tai sulatettua voita reunoille ja sirottele päälle paahdettuja mantelilastuja

Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmilta.

Series 6

Pizzat

Zeinan herkullinen pizza täydellisellä pohjalla.

Zeinan mukaan onnistuneen pizzan salaisuus on taikinan kunnollinen vaivaaminen. Apuna hän on käyttänyt uutta Series 6 -keittiökonettamme, jossa on useita älykkäitä ominaisuuksia. Siinä on muun muassa sisäänrakennettu vaaka ja anturit, jotka tunnistavat, milloin pizzataikina on täydellisesti vaivattu. Sinun ei siis tarvitse seurata vaivaamista ja voit tehdä sillä välin muita asioita.

Aika: 4+ tuntia (joka on enimmäkseen kohoamisaikaa).
Ainekset 4 pizzaan:

Taikina:
noin 750 g Tipo 00- tai Manitoba-jauhoja.
450 g haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä (noin 25 g).
25 g hiivaa
10 g suolaa

Tomaattikastike:
390 g paseerattuja tomaatteja
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Täytteet:
Noin 6 dl juustoraastetta
2 palaa buffalomozzarellaa.
1 ruukku tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä voiteluun

Tee näin:

1. Punnitse jauhot yleiskoneen päällä olevassa kulhossa: paina näytön asteikkoa ja kaada jauhoja kulhoon, kunnes asteikko näyttää oikean määrän. Laita sivuun.

2. Nollaa vaaka ja mittaa loput ainekset suoraan yleiskoneen kulhoon. Kaada haalea vesi joukkoon, murenna hiiva mukaan, lisää oliiviöljy ja suola. Liuota hiiva ja sekoita sitten jauhot mukaan.

3. Valitse vehnätaikina-anturiohjelma, paina näytöstä "OK", aseta päälle “vilkkuva etana/Play”-kuvake ja paina sitten näytöstä uudelleen "OK". Anna keittiökoneen vaivata taikinaa niin kauan, kunnes se havaitsee, että taikina on vaivattu täydellisesti ja sammuu. Nyt näyttö kertoo, että taikinan on annettava olla kulhossa noin 15 minuutin ajan, kunnes näytöllä näkyy rasti. Näin gluteeniketjut voivat kehittyä kunnolla.

4. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti. Sekoita sillä välin kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään.

5. Kaada taikina jauhotetulle pellille ja jaa se neljään osaan. Muotoile jokaisesta osasta pallo ja aseta se vehnäjauholla jauhotetulle leivinpellille. Peitä pelti kelmulla ja keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 1 tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Voit myös pakastaa taikinan ja antaa sen sulaa huoneenlämmössä. Jos taikina on ollut jääkaapissa, ota taikina pois sieltä vähintään 1 tunti ennen kuin aloitat pizzojen muotoilun.

6. Valitse alalämpö ja lämmitä uuni korkeimmalle lämmölle, noin 230 asteeseen.

7. Muotoile käsilläsi pyöreä pizza, jossa on paksu reuna. Aseta pizza leivinpaperille. Peitä pizza tomaattikastikkeella ja juustoraasteella. Paista uunin keskiosassa, kunnes pizzan alaosa on saanut kauniin värin. Nosta pizzaa varovasti lastalla, jotta näet, onko se kypsynyt kunnolla alapuolelta. Paistoaika voi vaihdella uunistasi riippuen - Bosch-keittiössä kokeiltuamme aika oli noin 12 minuuttia.

8. Kun otat pizzan ulos, voitele heti reunat oliiviöljyllä ja lisää sitten päälle käsilläsi revittyä buffalomozzarellaa sekä viimeistele basilikalla.

Zeinan keittiökoneeseen

Leivät

Helenan helppo kaurapeltileipä

Helena on leiponut mehukkaan ja kuohkean leivän, joka paistetaan uunipellillä. Sopii täydellisesti viikonloppuaamuihin!

Aika: 1,5 h

Resepti (12 sämpylää):

1,5 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä, kiehuvaa
3 dl täysmaitoa 3 %
1 pkt tuorehiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl vaaleaa siirappia
1 iso kananmuna
240 g grahamjauhoja
400 g vehnäjauhoja

Tee näin:

1. Kaada kaurahiutaleet kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna turvota hetki.

2. Kaada joukkoon kylmä maito, mutta tarkista ettei seoksen lämpötila ylitä 37 astetta ennen hiivan lisäämistä.

3. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinaa Serie 6-koneessasi noin 7 minuutin ajan. Taikinan tulee olla rakenteeltaan hieman tahmaista, ei kovaa.

4. Peitä kulho ja anna kohota 30 minuuttia.

5. Voitele uunipelti ja kaada taikina siihen. Jaa taikina neliöihin taikinakaapimella, peitä ja kohota 30 minuutin ajan kaksinkertaiseksi.

6. Kuumenna uuni 250 asteeseen, laske lämpöä 200 asteeseen nostaessasi pellin uuniin ja paista noin 15 minuuttia.

7.Nauti sen jälkeen tuoreesta leivästä!

Lue lisää Serie 6- yleiskoneista

Keksit

Johannan hurmaavat piparkakkuviipaleet

Johanna on tehnyt piparkakuista uudenlaiset versiot, jotka valmistat helposti ja nopeasti, kun on tulossa vieraita.

Aika: 30 minuuttia

Resepti (25-30 palaa):

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
150 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita sen jälkeen voi, sokeri ja piparkakkumauste keskenään.
3. Siivilöi seokseen jauhot ja leivinjauhe ja anna Serie 6-koneesi yhdistää ne kauniin tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne kahdeksi, noin 30 cm pituisiksi tangoiksi. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä sormilla.
5. Ripottele raesokeria päälle ja paista uunin keskitasolla noin 12–14 minuuttia.
6. Anna jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa sen jälkeen vinottain 1,5–2 cm leveitä viipaleita. Nauti!