Kultainen sahramikakku kevyesti vaahdotetun puolukkakerman kera.

Safranin tuoksu levittää joulutunnelmaa heti, lisäksi se on gluteeniton, joten useammat voivat nauttia siitä.

Kultainen sahramikakku kevyesti vaahdotetun puolukkakerman kera.

Herkullinen sahramikakku, joka on täydellinen tarjoiltavaksi koko joulukuun ajan. Uudella Serie 6 -sarjan keittiökoneella sekoitat helposti kakun taikinan ja saat täydellisesti vaahdotetun kerman.

Aika: n. 45 minuuttia

Ainekset 1 kakkuun: 1 pussi sahramia, 90 g kookossokeria, 95 g kaurajauhoa, 1 tl leivinjauhetta, 100 g voita, 150 g valkosuklaata, 3 kananmunaa, Ripaus suolaa 1 rkl hunajaa

Puolukkakermalle: 270 ml vispikermaa, 4 rkl survottuja puolukoita

Valmistusohjeet:

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Vatkaa sahrami, kookossokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi keittiökoneessa.

3. Sekoita joukkoon kaurajauho, leivinjauhe, hunaja ja ripaus suolaa. Sulata voi ja valkosuklaa, ja sekoita ne sitten taikinaan. Jos sinulla on Serie 6 -sarjan keittiökone, valitse sensoriohjelma "kakun taikina" ja anna koneen sekoittaa, kunnes taikina saavuttaa optimaalisen koostumuksen.

4. Kaada taikina vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista puolukkakerma vatkaamalla kerma, survotut puolukat ja vaniljajauhe. Myös tässä tapauksessa, jos sinulla on Serie 6 -sarjan keittiökone, anna sen sensoriohjelman vispata kerma täydellisen ilmavaksi tulokseksi.

6. Tarjoile tämä sahramikaunotar reilulla lusikallisella puolukkakermaa päällä ja nauti jokaisesta suupalasta.

Leivät

Challah leipää.

Leivän leipominen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Challah leipää

Onnistu leivonnassa joka kerta! Serie 6 -yleiskoneen sensoriohjatut automaattiohjelmat tunnistavat, milloin taikina on optimaalisesti.

Aika: 60+ min (useimmiten vedostusaika)
Ainekset 2 leipää:

25 g hiivaa

400 g vettä, lämmitetty 37 °C:seen

3 kokonaista munaa + 1 valkuainen

45 g sokeria

900 g vehnäjauhoja

18 g suolaa

45 g oliiviöljyä

Täytteet: 1 munankeltuainen, Vähän vettä, Hieman oliiviöljyä & Seesaminsiemeniä

Tee näin:

1. Kuumenna vesi sormenlämpöiseksi. Laita hiiva monitoimikoneen kulhoon ja kaada siihen vettä ja sekoita, jotta hiiva liukenee.

2. Vatkaa munat ja valkuaiset erillisessä kulhossa. Kaada munaseos ja kaikki muut ainekset kulhoon, jossa on hiiva. Valitse "vehnätaikina"-anturiohjelma ja käynnistä kone.

3. Kun kone on lopettanut vaivaamisen, jätä taikina kulhoon ja laita kansi/tai pyyhe päälle ja anna taikinan levätä näytön ohjeiden mukaan. Kone käynnistyy sitten automaattisesti toista pientä vaivaamista varten, kun se on pysähtynyt.

4. Kun kone sanoo, että prosessi on valmis, anna sen kohota vielä tunnin ajan kulhon päällä pyyhkeellä/tai muovikääreellä, mutta voit nyt poistaa sen koneesta.

5. Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan. Leikkaa kumpikin puolisko neljään osaan ja kauli jokainen pala. Kierrä neljä osaa yhteen ja siirrä ne uunivuokaan.

6. Anna käydä vielä 40 minuuttia. Kun ne ovat kohonneet, sivele leivät täytteen seoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

7. Laita uuni päälle 200 °C.

8. Paista kymmenen minuuttia, vähennä lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Katso video

Pizzat

Foodgeekz rapea Flatbread pizza.

Hyvä gluteeniton pizza ohuella pohjalla.

Uuden Series 6:n avulla saat helposti täydellisen koostumuksen pizzataikinaasi automaattisten anturiohjelmien avulla. Päällystä millä tahansa täytteellä luodaksesi suosikkipizzasi.

Aika: 60+ min (useimmiten vedostusaika)
Ainekset 4 pizzaan:

Taikina: 50 g hiivaa, 5 dl haaleaa vettä, 1/2 kuppia voita, 12 dl gluteenitonta jauhoseosta, 2 dl oliiviöljyä, Ripaus hiutalesuolaa

Tee näin:

1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi, sulatettu voi, jauhot ja hieman suolaa.

2. Anna koneen toimia ja kaada joukkoon vähän jauhoja ja oliiviöljyä kerrallaan. Anna koneen vaivata tasaiseksi pizzataikinaksi.

3. Anna sitten taikinan kohota noin 40 minuuttia.

4. Laita uuni päälle 225 asteeseen. Jaa taikina 4 osaan. Päälle pizza valinnaisilla aineilla.

5. Paista pizzat noin 10-15 minuuttia.

Zeinan herkullinen pizza täydellisellä pohjalla.

Zeinan mukaan onnistuneen pizzan salaisuus on taikinan kunnollinen vaivaaminen. Apuna hän on käyttänyt uutta Series 6 -keittiökonettamme, jossa on useita älykkäitä ominaisuuksia. Siinä on muun muassa sisäänrakennettu vaaka ja anturit, jotka tunnistavat, milloin pizzataikina on täydellisesti vaivattu. Sinun ei siis tarvitse seurata vaivaamista ja voit tehdä sillä välin muita asioita.

Aika: 4+ tuntia (joka on enimmäkseen kohoamisaikaa).
Ainekset 4 pizzaan:

Taikina:
noin 750 g Tipo 00- tai Manitoba-jauhoja.
450 g haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä (noin 25 g).
25 g hiivaa
10 g suolaa

Tomaattikastike:
390 g paseerattuja tomaatteja
2 tl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Täytteet:
Noin 6 dl juustoraastetta
2 palaa buffalomozzarellaa.
1 ruukku tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä voiteluun

Tee näin:

1. Punnitse jauhot yleiskoneen päällä olevassa kulhossa: paina näytön asteikkoa ja kaada jauhoja kulhoon, kunnes asteikko näyttää oikean määrän. Laita sivuun.

2. Nollaa vaaka ja mittaa loput ainekset suoraan yleiskoneen kulhoon. Kaada haalea vesi joukkoon, murenna hiiva mukaan, lisää oliiviöljy ja suola. Liuota hiiva ja sekoita sitten jauhot mukaan.

3. Valitse vehnätaikina-anturiohjelma, paina näytöstä "OK", aseta päälle “vilkkuva etana/Play”-kuvake ja paina sitten näytöstä uudelleen "OK". Anna keittiökoneen vaivata taikinaa niin kauan, kunnes se havaitsee, että taikina on vaivattu täydellisesti ja sammuu. Nyt näyttö kertoo, että taikinan on annettava olla kulhossa noin 15 minuutin ajan, kunnes näytöllä näkyy rasti. Näin gluteeniketjut voivat kehittyä kunnolla.

4. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1 tunti. Sekoita sillä välin kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään.

5. Kaada taikina jauhotetulle pellille ja jaa se neljään osaan. Muotoile jokaisesta osasta pallo ja aseta se vehnäjauholla jauhotetulle leivinpellille. Peitä pelti kelmulla ja keittiöpyyhkeellä. Anna kohota 1 tunti huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa. Voit myös pakastaa taikinan ja antaa sen sulaa huoneenlämmössä. Jos taikina on ollut jääkaapissa, ota taikina pois sieltä vähintään 1 tunti ennen kuin aloitat pizzojen muotoilun.

6. Valitse alalämpö ja lämmitä uuni korkeimmalle lämmölle, noin 230 asteeseen.

7. Muotoile käsilläsi pyöreä pizza, jossa on paksu reuna. Aseta pizza leivinpaperille. Peitä pizza tomaattikastikkeella ja juustoraasteella. Paista uunin keskiosassa, kunnes pizzan alaosa on saanut kauniin värin. Nosta pizzaa varovasti lastalla, jotta näet, onko se kypsynyt kunnolla alapuolelta. Paistoaika voi vaihdella uunistasi riippuen - Bosch-keittiössä kokeiltuamme aika oli noin 12 minuuttia.

8. Kun otat pizzan ulos, voitele heti reunat oliiviöljyllä ja lisää sitten päälle käsilläsi revittyä buffalomozzarellaa sekä viimeistele basilikalla.

Zeinan keittiökoneeseen

Leivonnaiset

Joannan briossipullat Nutellan kanssa.

Kauniin rapeita ja maukkaita nutellalla täytettyjä briossisämpylöitä. Täydellinen tarjottavaksi lasillisen jääkylmää maitoa tai kupin kahvia.

briossipullat Nutellan kanssa.

Valmistusaika: 45 + min.

Ainekset (n. 8 pullaa)

1,75 dl (175 g) maitoa
3 rkl (40 g) suolatonta voita, leikattuna pieniksi kuutioiksi
2 tl (9g) pikahiivaa
6,5 dl (390 g) vehnäjauhoja
0,5 dl (58 g) kidesokeria
½ tl suolaa
1 iso muna ja 1 iso keltuainen

1,5 dl Nutellaa
0,8 dl vadelmahilloa
2 rkl vettäMarenki

Näin se tehdään:

1. Lisää kattilaan maito ja voi ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on noin 32°C. Kaada maidon ja voin seos Series 6 -laitteesi kulhoon ja lisää hiiva nopeasti sekoittaen.

2. Lisää kulhoon jauhot, sokeri, suola ja sitten munat. Käynnistä anturiohjelma "vehnätaikinalle ja hapanjuurelle". Anna ohjelman käydä, kunnes se automaattisesti ilmoittaa, että taikina on valmis.

3. Muotoile taikinasta pallo ja laita se isoon kulhoon, joka on voideltu ruokaöljyllä tai ruokasuihkeella. Peitä muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1-1,5 tuntia.

4. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpaperilla tai silikonimatolla. Kun taikina on valmis, nosta se kulhosta kevyesti jauhotetulle alustalle. Paina kaikki ilmakuplat varovasti ulos.

5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, jonka koko on noin 35 x 60 cm. Kuumenna Nutellaa mikroaaltouunissa noin 15-20 sekuntia, kunnes se on helppo levittää. Aseta suorakulmion lyhyempi sivu itseäsi kohti ja levitä Nutellaa taikinan kahteen alaosaan ja jätä yksi kolmasosa täyttämättä.

6. Taita taikinan lyhyemmät päät kolmosiksi kuin kirjain. Taita ensin taikinan ylin kolmasosa (ilman täytettä) taikinan keskelle, sitten loput kolmannes sen päälle, jolloin muodostuu 3 kerrosta taikinaa. Kauli taikinaa uudelleen varovasti, kunnes se on noin 20 cm leveä ja 35 cm pitkä. Siirrä taikina uunipellille ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

7. Poista taikina jääkaapista ja leikkaa pizzaleikkurilla tai veitsellä taikinan 4 sivua tasaisten reunojen saamiseksi. Leikkaa taikina puoliksi pituussuunnassa ja leikkaa sitten jokainen pala neljäsosiksi, jolloin muodostuu 8 pitkää nauhaa, joista jokainen on noin 2,5 cm leveä.

8. Rullaa jokainen nauha yhdestä päästä tiukaksi sämpyläksi ja työnnä häntä sen alle. Siirrä sämpylät valmiille pellille ja paina jokaista pullaa alaspäin litistämään ne hieman. Peitä löyhästi muovikelmulla ja anna sämpylöiden levätä lämpimässä paikassa, kunnes ne ovat kohonneet ja kuohkeaa, noin 45 minuutista 1 tuntiin.

9. Kuumenna uuni 175°C:een. Paista pullia 18-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

10. Kaada vadelmahillo ja vesi pieneen kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Ota pois lämmöltä ja siivilöi siemenet ohuella siivilällä. Sivele vadelmasiirappia kuumien sämpylöiden päälle.

11. Rouhi lasitetut briossisämpylät tomusokerilla, valmis!

Lue lisää sensoriohjelmista

Pinokkio-kakku marjoilla

Vastustamattoman herkullinen ja kaunis kakku juhlatilaisuuksiin.

Pinokkio-kakku marjoilla

Series 6 -keittiöassistenttimme avulla tunnet olosi turvalliseksi joka vaiheessa leipoessasi Pinokkio-kakkua. Sensoriohjelmien ja sisäänrakennetun asteikon ansiosta jokainen vaihe on helppo ja tarkka. Sensoriohjelmat tunnistavat, kun taikina on sekoitettu täydellisesti, marenki vatkattu täydellisesti ja kerma on saavuttanut oikean koostumuksen. Ainekset punnitaan 1 gramman tarkkuudella sekä sekoittimen päällä että suoraan kulhossa.

Valmistusaika: yli 60 min.

Ainekset (1 kakku)

Sokerikakkupohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
130 g sokeria
5 munankeltuaista
150 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta
75 g maitoa

Marenki:
5 munanvalkuaista
180 g sokeria

Päällyste:
500 g kermavaahtoa
Marjoja ja minttua maun mukaan

Näin se tehdään:

1. Aseta uuni 150 asteeseen.

2. Punnitse voi ja sokeri monitoimikoneen kulhoon ja kytke päälle sokerikakun sensoriohjelma. Erottele sillä välin munankeltuaiset ja munanvalkuaiset. Säästä munanvalkuaiset marenkia varten.

3. Lisää kulhoon yksi munankeltuainen kerrallaan sekä maito. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Keittiöassistentti lopettaa sekoittamisen, kun kakkutaikina on valmis.

4. Vuoraa 2 kakkuvuokaa (halkaisijaltaan 22 cm) leivinpaperilla ja kaada joukkoon sokerikakkutaikina.

5. Vatkaa 5 munanvalkuaista käyttäen munanvalkuaisvaahdon sensoriohjelmaa. Kaada sitten sokeri varovasti joukkoon vähän kerrallaan.

6. Kun marenki on valmista, levitä se sokerikakkutaikinan päälle. Ripottele päälle mantelihiutaleita.

7. Laita uuniin noin 45–50 minuutiksi.

8. Koristele haluamillasi marjoilla ja värikkäillä mausteilla, kuten mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Lue lisää sensoriohjelmista

Helppoja ja herkullisia mustikkamuffinsseja ilman valkoista sokeria.

Täydellisiä välipalaksi koko perheelle!

Helppoja ja herkullisia mustikkamuffinsseja ilman valkoista sokeria

Aika: 45 minuuttia
Ainesosat: (n.12 kpl):

1,75 dl luonnonjogurttia (3-4%) (175 grammaa).
0,5 dl juoksevaa hunajaa (ei alle 1-vuotiaille lapsille).
0,5 dl rapsiöljyä (45 grammaa).
2 kananmunaa (120 grammaa)
3 dl speltti- tai vehnäjauhoja (180 grammaa)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
Raastettua kuorta luomusitruunasta. 1 rkl sitruunamehua
100 grammaa mustikoita (tai muita haluamiasi marjoja)

Jatka seuraavasti:

1. Kuumenna uuni 185 asteeseen.

2. Vatkaa munat kulhossa kuohkeiksi. Käytä yleiskoneen pallovispilää.

3. Vaihda silikonipintaiseen vispilään. Lisää jogurtti, hunaja ja rapsiöljy munien kanssa kulhossa ja anna koneen vatkata, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut.

4. Sekoita sitten kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa. Sekoita ne jogurttiseoksen kanssa kulhoon ja anna koneen sekoittaa taikina uudelleen.

5. Raasta sitruunan kuori. Purista mehu taikinaan yhdessä kuoren kanssa. Sekoita mustikat varovasti joukkoon.

6. Kaada taikina muffinivuokaan. Jos et käytä silikonivuokaa, voit käyttää voita ja korppujauhoa, jotta muffinit eivät tartu kiinni.

7. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia ja tarkista kypsyys puisella tikulla (tikun pitäisi olla täysin puhdas).

Series 6

Mini pavlovas.

Ihana herkku, jossa on kesän maku.

Käyttämällä keittiöapulaistamme, Serie 6, voit automaattisten sensoriohjelmien avulla valmistaa unelmanomaisen herkullisia pavlovaa, joissa on rapeat ja hieman sitkeät marenkikuoret sekä täydellisesti vaahdotettua kermaa.

Aika: 60+ min

Ainekset (12 mini pavlovas):

Valkosuklaakreemi:
6 kananmunanvalkuaista
400 g sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 tl manteliuutetta
75 g maitoa
150 g vehnäjauhoja
10 g leivinjauhetta

Päällys:
500 g vispikermaa
Lemoncurd
Tuoreita marjoja kuten vadelmia ja mustikoita

Tee näin:

1. Erottele keltuaiset valkuaisista ja kaada valkuaiset kulhoon. Anna niiden seistä hetki huoneenlämpöön.

2. Laita uuni 110 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

3. Käynnistä keittiökone ja käytä sensoriohjelmaa "vaahdotettu valkuainen" valkuaisten vatkaamiseen. Lisää sokeri vähitellen koneen ollessa käynnissä. Anna ohjelman käydä, kunnes se automaattisesti osoittaa, että marenkiseos on valmis.

4. Sekoita varovasti sitruunamehu, manteliuute ja maissitärkkelys lastalla.

5. Käytä pursotinpussia ja pursota noin 7,5 cm halkaisijaltaan olevia marengin pohjia leivinpaperille. Tee jokaiseen pohjaan pieni kuoppa täytettä varten.

6. Paista 1 tunti ja sammuta sitten uuni ja anna pavlovan jäähtyä uunissa, mieluiten yön yli.

7. Koristele jokainen pavlova lemoncurdilla, vaahdotetulla kermalla, marjoilla ja tarvittaessa mintunlehdillä juuri ennen tarjoilua. Voit vaahdottaa kerman täydelliseen koostumukseen keittiökoneellasi, Serie 6, käyttämällä sensoriohjelmaa "vaahdotettu kerma".

Lue lisää sensoriohjelmista

Jimmy Guon matchakääretorttu.

Herkullinen tulkinta klassisesta kääretortustamme.

Matcha-kääretorttu, matchalla kuorrutettu ja valkosuklaakreemillä täytetty kääretorttu, jonka Jimmy Guo leipoi Bosch Series 6 -yleiskoneella.

Ravinteikkaan matchan herkullinen vihreä väri ja valkosuklaakreemi tekee tästä kahvipöydän suosikin. Uudella Series 6 -yleiskoneellamme saat täydellisiä tuloksia sensoriohjelmien ansiosta, sillä ne tunnistavat, milloin marenki on täydellisesti vatkattu.

Aika: 45 min

Ainekset (1 kääretorttu): 1 kpl:

Valkosuklaakreemi:
50 g valkosuklaata, hienonnettuna
6 dl kermavaahtoa, 40 %
80 g tummaa muscovadosokeria

Torttutaikina:
15 g matchajauhetta
85 g tavallista maitoa
90 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja tai maissitärkkelystä
130 g munankeltuaista (noin 8 munaa)
50 g raakasokeria
60 g rypsiöljyä

Marenki:
270 g jäähdytettyä munanvalkuaista (noin 8 munaa)
100 g raakasokeria

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ilman kiertoilmaa. Aseta pellille leivinpaperia.

2. Punnitse marengin ainekset suoraan koneen kulhoon, valitse sitten marenkiohjelma ja paina OK.

3. Siivilöi matchajauhe teesiivilän läpi kulhoon. Lisää maito vähän kerrallaan sekoittaen kokkareiden välttämiseksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot sekä siivilöi seos kulhoon.

5. Vatkaa munankeltuainen ja sokeri kulhossa käsin, kunnes sokeri sulaa. Vatkaa joukkoon rypsiöljy ja sitten matcha-maito.

6. Siivilöi jauhoseos kulhoon ja vatkaa, kunnes taikinasta tulee tasainen ja kiiltävä.

7. Kaada kananmunaseos marengin joukkoon ja sekoita. Levitä se sitten vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.

8. Sulata valkosuklaa kulhossa vesihauteessa.

9. Sekoita kerma, muscovadosokeri ja sulatettu suklaa koneessa.

10. Anna seoksen jäähtyä.

11. Levitä sitten kreemi matchapohjan päälle, rullaa ja leikkaa paloiksi.

Lue lisää sensoriohjelmista

Foodgeekzin maukas banaanileipä.

Uusi Series 6 antaa sinulle täydellisen kermaisuuden ja rakenteen.

Banaanileipä

Jos valitset leipään gluteenittomat kaurahiutaleet se on myös maidoton ja gluteeniton. Lisäksi makeus tulee banaanista, kaurasta ja manteleista, joten se ei sisällä valkoista sokeria.

Aika: 45 minuuttia
Ainekset noin 12 kappaletta:

4 banaania
3 kananmunaa
100 g (2 dl) mantelijauhoa
110 g (2 dl) kaurajauhoja
12 g (2 rkl) kaakaota
5 g (1 tl) leivinjauhetta
100 g (1 dl) kauramaitoa
90 g (1 dl) kookosöljyä
Hiukan sormisuolaa ja kanelia maun mukaan

Jatka seuraavasti:

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele leipävuoka kookosöljyllä. Sulata 1 dl kookosöljyä ja laita sivuun.

2. Sekoita kulhossa manteli- ja kaurajauhot kaneliin ja leivinjauheeseen. Voit käyttää integroitua vaakaa ja punnita jokaisen ainesosan suoraan kulhossa tai koneen päällä. Riko kananmunat ja sekoita ne taikinaan sekä käynnistä keittiökoneesi matalalla nopeudella.

3. Soseuta banaanit ja sekoita vielä vähän. Lisää sulatettu kookosöljy ja kaakao sekä hieman sormisuolaa.

4. Viimeistele kauramaidolla ja anna koneen sekoittaa tahmean tasaiseksi taikinaksi keskinopeudella. Kaada taikina vuokaan. Lisää päälle viipaloitu banaani.

5. Paista uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile ja nauti!

Series 6

Mehukas porkkanakakku limekuorrutteella.

Favorella on leiponut herkullisen ja mehukkaan porkkanakakun, jonka kruunaa limekuorrutus.

12 palaa
Aika: 60+ minuuttia

Resepti:

3 kananmunaa
270 g (3 dl) sokeria
180 g (3 dl) vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 hyppysellinen suolaa
1 ½ dl rapsiöljyä tai auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raastettuja porkkanoita

Limekuorrute:

60 g voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
100 g tuorejuustoa

Koristeluun: Pieniä porkkanoita ja mantelilastuja reunoille

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi.

3. Sekoita sen jälkeen kaikki kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne munaseokseen.

4. Lisää sen jälkeen öljy ja porkkanaraaste ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun, leivitettyyn kakkuvuokaan, jossa on irrotettavat reunat (läpimitta 24 cm).

5. Ja paista kakku uunin keskitasolla noin 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla: valmis kakku ei ole tahmainen.

6. Anna porkkanakakun jäähtyä ja valmista sinä aikana kuorrutus.

7. Vatkaa kaikki kuorrutuksen ainekset ja levitä valmis seos porkkanakakun päälle.

8. Jos haluat tehdä kakusta juhlavamman, voit koristella sen pienillä, marsipaanista valmistetuilla porkkanoilla. Sivele ruokaöljyä tai sulatettua voita reunoille ja sirottele päälle paahdettuja mantelilastuja

Alkuperäinen resepti on Leila Lindholmilta.

Series 6

Keksit

Johannan hurmaavat piparkakkuviipaleet

Johanna on tehnyt piparkakuista uudenlaiset versiot, jotka valmistat helposti ja nopeasti, kun on tulossa vieraita.

Aika: 30 minuuttia

Resepti (25-30 palaa):

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
150 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita sen jälkeen voi, sokeri ja piparkakkumauste keskenään.
3. Siivilöi seokseen jauhot ja leivinjauhe ja anna Serie 6-koneesi yhdistää ne kauniin tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne kahdeksi, noin 30 cm pituisiksi tangoiksi. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä sormilla.
5. Ripottele raesokeria päälle ja paista uunin keskitasolla noin 12–14 minuuttia.
6. Anna jäähtyä pari minuuttia ja leikkaa sen jälkeen vinottain 1,5–2 cm leveitä viipaleita. Nauti!