On hauskaa valmistaa ruokaa ja leipoa mutta joskus tapahtuu mokia. Olemme siksi laatineet luettelon 10 tavallisimmasta virheestä keittiössä ja niiden välttämisestä, jotta keittiössä olisi aina mukavaa.

1. Lihan ei anneta levähtää.

Varmista, että liha on huoneenlämpöistä ennen sen valmistamista ruoaksi. Anna sen levätä muutama minuutti ennen tarjoilemista. Näin estät lihanesteen valumisen ulos ja lihan kuivumisen.

2. Kananmunat paistetaan niin että ne kuplivat.

Ruokaa syödään myös silmillä, joten aamiaismunien täytyy näyttää herkullisilta. Jos munat paistetaan liian kuumalla pannulla, niiden pinta alkaa kuplia. Saat parhaat tulokset paistamalla keskilämmöllä.

3. Hiiva liuotetaan liian lämpimään veteen.

Kun käytät leivonnassa hiivaa, älä liuota sitä kuumaan veteen. Kuumuus tappaa hiivan, jolloin taikina ei nouse. Veden tulee olla kädenlämpöistä.

4. Suklaa sulatetaan liian nopeasti.

Suklaa täytyy sulattaa varovasti, sillä se ei kestä liian korkeaa lämpötilaa. Anna suklaan lämmetä hitaasti sekoittaen sitä. Muutoin siitä tulee helposti ryynimäistä.

5. Sipuli paistetaan liian pehmeäksi.

Sipulista tulee rapeaa, kun käytät riittävän kookasta paistinpannua tai paistat sen useassa erässä. Jos pannulle laitetaan liikaa sipulia, siitä tulee liian pehmeää, joten paista mieluummin vähän kerrallaan.

6. Perunoita ei muhenneta käsin.

Jos haluat kuohkeaa perunamuhennosta, muhenna perunat käsin. Jos käytät sähkövatkainta tai yleiskonetta, perunamuhennoksesta voi tulla liisterimäistä, koska perunan tärkkelys hajoaa. Käytä siksi perunasurvinta tai -nuijaa, jos haluat kuohkeaa perunamuhennosta, ja sähkövatkainta tai yleiskonetta, jos haluat kermaisemman lopputuloksen.

7. Spagetti keitetään liian pienessä kattilassa.

Valitse riittävän suuri kattila. Muutoin spagetit liimautuvat kiinni toisiinsa. Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät erityistä siivilällä varustettua spagettikattilaa.

8. Muffinssitaikinaa ei sekoiteta riittävästi.

Sekoita taikina huolellisesti. Muutoin muffinssit eivät kohoa oikein. Jauhoja on sekoitettava, kunnes ne eivät enää erotu taikinassa. Taikinan rakenteen ja värin tulee olla tasainen.

9. Piirakkataikinaan käytetään huoneenlämpöistä voita.

Piirakkataikina onnistuu parhaiten, kun käytät mahdollisimman kylmää voita. Jääkaappikylmä voi ja jääkylmä vesi auttavat saamaan piiraasta rapean.

10. Kerma vatkataan liian kovaksi.

Älä vatkaa kermaa liian kauan. Muutoin se muuttuu voiksi. Jos käytät sähkövatkainta, valitse hitain nopeus. Silloin kermavaahdosta tulee kestävää eikä liian kovaa.

MyBosch

Rekisteröidy ilmaiseksi ja hyödynnä kaikki edut!

Huolto

Erinomaista palvelua – myös hankinnan jälkeen.

Soittajahinta kiinteästä verkosta ja matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. 020 751 0705

Koe Bosch

Löydä laatu, täydellisyys ja luotettavuus.

Etsi jälleenmyyjä

Etsi lähellä sijaitsevat jälleenmyyjät tai huoltoliikkeet!