Leivo ja kokkaa Zeinan parhaiden reseptien avulla.

Alla on muutamia Zeinan taikareseptejä, joissa hän käyttää suosikkejaan Boschin keittiötuotteista.

Pampushki-leipä.

Leivo Zeinan helppo ja maukas Pampushki-leipä

Leivo Zeinan helppo ja maukas Pampushki-leipä, joka sopii täydellisesti lämmittävän keiton pariksi tai kauniiksi leiväksi buffetpöytään.

Bosch MUM5 -yleiskoneen avulla teet notkean taikinan vain 10 minuutissa.

Ainekset: 1 pyöreä limppu

2,5 dl jauhoja

25 g tuorehiivaa

25 g huoneenlämpöistä voita paloina

1 tl suolaa

2 tl sokeria tai hunajaa

6-7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: 1 kananmuna

Valkosipulikastike: 1-2 puristettuja valkosipulinkynsiä, 2 rl öljyä (rapsi- tai oliiviöljyä), 0.5 dl haaleaa vettä, 1 mm suolaa, 0.5 dl hienoksi silputtua persiljaa

Tee näin: Murusta hiiva kulhoon ja liuota se pieneen määrään maitoa. Lisää loput ainekset ja vaivaa taikina notkeaksi, noin 10 min. yleiskoneessa tai 20 min. käsin. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se noin 10 samankokoiseen palaan. Pyöritä paloista pieniä palloja ja aseta ne keskikokoiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, n. 25 x 35 cm. Älä aseta taikinapalloja liian lähelle toisiaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 45 min. Kuumenna uuni 200° asteeseen, ylä- ja alalämpö.

Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa noin 20 min.

Sekoita kaikki valkosipulikastikkeen ainekset keskenään. Nosta leipä uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Voitele valkosipulikastike sämpylöiden päälle niin kauan kuin leipä on vielä lämmin. Tarjoile mielellään heti kastikkeen voitelun jälkeen.

MUM5

Intialainen dhal herkullisen valkosipulinaanleivän kera.

Intialainen dhal herkullisen valkosipulinaanleivän kera

Tarjoile lämmittävä dhal, eli linssimuhennos, höyryävän kuuman valkosipulinaanleivän kera. Naanleivän saat helposti vaivattua MUM5-yleiskoneessasi.

Ainekset:

6 kpl valkosipulinaanleipää: 1 tl kuivahiivaa, 175 g haaleaa vettä, 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, n. 240-300 g erikoisvehnäjauhoja, 2 rl rapsiöljyä, 2 ½ rl turkkilaista jogurttia

Naanleivän täyte: 150 g juustoraastetta

Naanleivän pinnalle: 3 valkosipulinkynttä, 1 dl hienoksi silputtua korianteria tai kevätsipulia, 26 g sulatettua voita

4-6 annosta dhal-muhennosta Dhal: 3 dl belugalinssejä, 1 tölkki keitettyjä kidneypapuja (400 g huuhdeltuina ja valutettuina), 1 keltainen sipuli, 1 rl raastettua inkivääriä, 3 valkosipulikynttä, 3-4 tomaattia (korvaa halutessasi 400 g:n tomaattimurskalla), 1-2 tuoretta chiliä, 3-4 rl tomaattipyréetä, 1-2 dl kermaa Rapsiöljyä paistamiseen, n. 600–800 g vettä Suolaa ja pippuria, 2 tl garam masalaa, 1 tl juustokuminaa (jeera) tai, 1,5 tl jauhettua juustokuminaa 1,5 tl kurkumaa

Pinnalle: 3-4 rl jogurttia ja korianteria

Tee näin:

Aloita naanleivästä. Sekoita kuivahiiva, haalea vesi ja sokeri taikinakulhossa, anna seistä 10 minuuttia. Lisää kulhoon muut ainekset ja vaivaa taikinaa yleiskoneessa noin 10 minuuttia.

Peitä kulho muovilla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 45–60 minuuttia.

Nosta uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen (ylälämpö).

Jaa taikina 6 osaan, siirrä ne jauhotetulle pöydälle, painele taikinapalat litteiksi ja täytä juustolla. Nipistele sen jälkeen taikinapalat kunnolla kiinni ja muotoile niistä pitkulaiset leivät. Ota hieman valkosipulia ja painele kiinni leivän pintaan, lisää sen jälkeen korianteria/kevätsipulia ja painele sitä taikinaan. Kuumenna kuiva paistinpannu korkealla lämmöllä. Nosta leipä pannulle ja paista vain yhdeltä puolelta, niin että ruskistuu pohjasta ja pinnalle muodostuu kuplia. Nosta leipä sen jälkeen kuumalle pellille uuniin, yläpuoli ylöspäin. Kun leipä on saanut hieman väriä, voit nostaa sen pois uunista ja sivellä siihen sulatettua voita.

Valmista sen jälkeen linssimuhennos. Kuutioi sipuli ja tomaatit, hienonna valkosipuli ja chili, raasta inkivääri. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli. Lisää pataan kaikki mausteet, inkiväärin, valkosipulin ja chilin ja paista muutama minuutti. Lisää tomaatit (tai murskatun tomaatin) sekä tomaattipyreén ja jatka paistamista samalla sekoittaen, noin 4–5 minuutin ajan. Lisää pataan belugalinssit ja vettä (aloita 6 desilitralla vettä, lisää tarvittaessa) sekä pippuria ja suolaa. Anna padan kiehua kannen alla keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Sekoita tasaisin väliajoin. Lisää kidneypavut ja laimenna tarvittaessa vedellä. Lisää kerma ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen suolaa ja pipppuria, makusi mukaan. Lisää nokare jogurttia ja korianteria linssimuhennoksen pinnalle ennen tarjoilua.

MUM5

Mainio mustikkapiiras vaniljajäätelöllä.

Tarjoile vastaleivottu mustikkapiiras itsetehdyn vaniljajäätelön kera. MUM5-yleiskoneella valmistat mustikkapiiraan taikinan ja lisäosan avulla teet yleiskoneestasi jäätelökoneen.

Ainekset 8-10 palaa piirasta

Jäätelö: 3 dl maitoa (rasvapitoisuus 3%), 1.5 dl raesokeria, 1 vaniljatanko, 2.5 dl vispikermaa

Piirastaikina: 9 dl vehnäjauhoja, 2 tl sokeria, 1 tl vaniljasokeria (voi jättää pois), 1 mm suolaa, 225 g kylmää voita, 1 dl kylmää vettä

Täyte: 500 g pakastettuja tai tuoreita marjoja, 0.5-1 dl perunajauhoja (0,5 dl jos käytät tuoreita mustikoita), 1.5 dl raesokeria

Tee näin:

Aloita jäätelöstä. Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen yön yli. Puolita vaniljatanko ja irrota vaniljansiemenet raaputtamalla. Kaada kattilaan maito, sokeri, vaniljatanko ja vaniljansiemenet ja sekoita. Kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä ja lisää sen jälkeen kerma. Kiinnitä jäätelökone MUM5-yleiskoneeseen ja käynnistä. Kaada jäätelöseos kulhoon koneen käydessä. Anna työstää noin 30-40 minuuttia. Kun jäätelö on valmis, voit säilyttää sitä pakastimessa tarjoiluun saakka.

Valmista seuraavaksi piirastaikina. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää vuoroin voita ja vettä ja sekoita, kunnes taikinasta tulee muruista. Laita taikina pussiin ja painele tasaiseksi levyksi, siirrä sen jälkeen pakkaseen 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja jaa sen jälkeen taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa ja nosta piirasvuokaan. Painele ja taputtele taikinapala piirasvuokaan reunoja myöten. Kaada täyte vuokaan. Kauli toinen taikinapala kunnes se on läpimitaltaan aavistuksen suurempi kuin vuoka. Nosta taikinalevy kaulimen avulla piiraan päälle.

Paista piiras uunin keskiosassa noin 35-45 minuuttia. Varmista että piiras on kauttaltaan kypsä ja saa kauniin värin. Nosta piiras uunista ja anna hetken jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla ja nauti jäätelön kera!

Jäätelökone

Pizzaa uuninpellillä.

Täydellisen pizzan salaisuus piilee pizzataikinassa.

Zeina haluaa pizzansa olevan mehevää mutta rapeaa, joten hän lisää siihen myös durumvehnäjauhoa, jotta pizza olisi täydellisen rapea. Pizzataikina kannattaa työstää prosessorissa, jotta saat tasaisen ja kimmoisan taikinan. Lisäksi voit puolittaa vaivausajan Zeinan tapaan, joka käyttää vaa'alla ja ajastimella varustettua Bosch MUM5 -laitetta.

Ainekset: 1 iso pizza tai 4 pienempää pizzaa.

25 g tuorehiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
4 dl vettä
Noin 9 dl erikoisvehnäjauhoja
2 dl durumvehnäjauhoa
0,5 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria

Tomaattikastike:
1 valkosipulinkynsi
4 rkl tomaattipyrettä
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl oreganoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria

Suositeltava lisuke:
400 g juustoraastetta
1 punasipuli
150 g herkkusieniä
2 vihreää chiliä (voidaan korvata paprikalla)
hyppysellinen tuoretta basilikaa

Tee näin:

Aloita taikinasta. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää loput ainekset, vaivaa taikinaa tasaiseksi ja kimmoisaksi noin 10 minuuttia prosessorissa tai kaksi kertaa yhtä kauan käsin. Litistä taikinaa ja peitä se muovilla. Taikinan olisi parasta kohota jääkaapissa yön yli. Se säilyy jääkaapissa useita tunteja. Jos sinulla ei ole aikaa odottaa niin kauan, anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 45 minuuttia.

Tomaattikastike: paista valkosipulia oliiviöljyssä muutaman sekunnin ajan. Lisää tomaattipyree ja paista hetki. Sekoita muut ainekset joukkoon ja hauduta hiljalleen 15 minuuttia ilman kantta, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä ennen pizzan päälle laittamista.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ylä- ja alalämmöllä. Valmistele pizzan täytteet.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpaperille. Kauli taikina yhdeksi suureksi pizzaksi, se ei saa olla liian ohut. Aseta taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Levitä päälle tomaattikastiketta, ripottele päälle juustoa ja lisää muut ainekset (paitsi basilika). Paista uunin viimeisen ritilätason keskellä (eli alatasolla), noin 15 minuuttia, kunnes pizza on saanut kauniin värin. Lisää päälle basilikaa ja tarjoile!

Zeinas MUM5

Zeina og Bosch blender VitaPower Serie 4

Zeinan parhaat ohjeet samettisen omenasoseen ja täyttävän smoothien valmistamiseen.

Tämän tehosekoittimen älykkäät ja helppokäyttöiset toiminnot yhdistettynä tehokkuuteen tekevät tuoreiden ja pakastettujen ainesten soseuttamisesta helppoa.

Zeinan ohjeilla ja VitaPower 4 -tehosekoittimilla saat helposti herkullista sametinpehmeää omenasosetta, täydellistä sellaisenaan tai puuron kera nautittuna. Kaipaatko inspiraatiota terveellisen, mutta nopean aamiaisen tai välipalan valmistamiseen? Kurkkaa myös Zeinan ravitsevan smoothien ohjetta!

Lue lisää VitaPower Serie 4 -tehosekoittimista

Omenasose kokonaisista omenoista

Omenasose kokonaisista omenoista

Ainekset:
1 kg omenoita

Tee näin:
Lohko omenat ja aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja soseuta omenat Bosch-tehosekoittimella. Omenasose säilyy hyvin jääkapissa n. 7 päivää.

Ravitseva ja täyttävä smoothie

Ravitseva ja täyttävä smoothie

Ainekset:
1 banaani
3 dl pakastemarjoja (valitse marjat oman maun mukaan)
0,5 dl kaurahiutaleita
4 lehtikaalin lehteä
3 dl jogurttia
2 dl vettä

Tee näin:
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kunnes saat haluamasi koostumuksen!

Lue lisää VitaPower Serie 4 -laitteista