Kodinkoneet
Italialainen herkku Pugliasta.
4 annosta
400 g orecchiette-pastaa
200 g basilikaa
2 rkl sitruunamehua
1 valkosipulikynsi
60 g pinjansiemeniä
50 g parmesaania ja muutama hyppysellinen tarjoilemiseen
1 dl oliiviöljyä
1 kypsä avokado
Suolaa
Mustapippuria
Valmistusaika
Valmistelut: 12 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia
Kiehauta suolalla maustettua vettä suuressa kattilassa. Keitä pasta al dente -kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, säästä noin desilitra keitinvettä.
Huuhtele basilika ja kuivaa mieluiten salaattilingossa.
Paahda pinjansiemeniä hetki paistinpannulla, jotta ne muuttuvat pinnaltaan aavistuksen kullanruskeiksi ja tuoksuvat hyvältä.
Laita pinjansiemenet ja muut pestoainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnolla.
Kaada kuuma pasta esilämmitettyyn kulhoon. Sekoita joukkoon avokadopesto ja hieman pastan keitinvettä. Ripottele pinnalle vastajauhettua mustapippuria ja parmesaaniraastetta.