Ainesosat – noin 20 kappaletta
MANTELIMARENKI:
70 g munanvalkuaista
80 g mantelijauhoa
80 g tomusokeria
40 g hienosokeria
Punaista elintarvikeväriä, mieluiten geeli- tai jauhemuodossa.

TÄYTE:
250 g mascarponea
2 rkl laimentamatonta vadelmamehua
1 tl sitruunamehua

LISÄKSI:
Leivinpaperia
Keittiötyövälineet
Sähkövatkain/yleiskone MUM4, vaaka, lasta, pursotuspussi, 2 leivinpeltiä

Vinkki!
Leikkaa leivinpaperi leivinpellille sopivaksi. Liian suuri leivinpaperiarkki vaikuttaa paistotulokseen.

Toimintaohjeet:
1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan edellisenä päivänä. Säilytä punnittu munanvalkuainen jääkaapissa.
2. Aseta leivinpaperiarkit leivinpelleille leivontapäivänä.
3. Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri keskenään. Siivilöi seos pienisilmäisen siivilän läpi.
4. Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi. Ripottele hienosokeri joukkoon. Vatkaa kiinteäksi massaksi. Lisää elintarvikeväri. Sekoita huolellisesti.
5. Kääntele mantelijauho- ja tomusokeriseos vatkatun munanvalkuaismassan joukkoon nuolijalla. Taikinan tulee olla sileää ja paksua.
6. Täytä suuttimella varustettu pursotuspussi taikinalla. Pursota leivinpelleille 40 noin 2 cm:n kokoista nokaretta. Anna vetäytyä vähintään 30 minuuttia. Esilämmitä uuni 130-asteiseksi.
7. Paista macaroneja 130-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia.
8. Anna niiden jäähtyä leivinpelleillä.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Liimaa kaksi macaronia yhteen niiden pohjapuolelta asettamalla väliin nokare täytettä.