Kaikkia hyviä asioita on kolme.

Ruoanvalmistus lisävarusteena saatavalla teppanyaki-levyllä on lähtöisin Japanista. Teppan tarkoittaa "rautalevyä" ja yaki tarkoittaa "paistamista" tai "grillaamista". Teppanyaki-levyä voidaan käyttää moniin erilaisiin ruokiin. Olemme valinneet kolme pohjoiseurooppalaista reseptiä, jotka voidaan valmistaa teppanyakilla. Voit kypsentää ruoan levyn etuosassa ja pitää sen lämpimänä levyn takosassa.

Ylhäällä olevassa kuvassa näkyvässä induktiokeittotasossa on integroitu liesituuletin tason keskellä, mutta teppanyaki sopii hyvin myös tavalliselle induktiokeittotasolle. On suositeltavaa, että induktiokeittotasossa on ns. Flex-alue tai yhdistelmävyöhyke, jotta koko levyn alueelle tulee jatkuvasti lämpöä.

Kananmuna- ja pekoniaamiainen

1 paketti pekonia
4 munaa
Tomaattia, kurkkua, salaattia
Suolaa, pippuria myllystä
4 viipaletta hyvää leipää
Öljyä paistamiseen

1. Kuumenna Teppanyaki-levyä tasolla 6–7. Kun levy on kuuma, levitä sille 1 rkl öljyä.

2. Peitä levy pekoniviipaleilla. Paista niitä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

3. Alenna lämpötila tasolle 2,5. Siirrä pekoniviipaleet sivuun. Paista munia, kunnes valkuainen on hyytynyt.

4. Tarjoile lisukkeena hyvää leipää ja haluamiasi lisukkeita. Tomaatti, kurkku ja pavut tomaattikastikkeessa maistuvat aina.

Vihje: Poista pekoniviipaleet ja paistetut munat Teppanyaki-levyltä, lisää kuumuutta ja paista leipäviipaleiden toinen puoli kullanruskeaksi pekoninrasvassa. Hyvää!

Hirvipurilainen puolukkakermalla

Syksyllä ja talvella metsästetään. Silloin riistaliha on parhaimmillaan. Ja herkullinen hampurilainen maistuu aina.
500 g hirvenjauhelihaa
1 muna ja 1 keltuainen
1 rkl peruna- tai maissijauhoa
1 tl suolaa, hieman pippuria myllystä
½ dl vispikermaa
½ tl karkeaa dijon-sinappia

Voita paistamiseen
1 dl crème frâichea
1 dl puolukkasurvosta tai -hilloa
1 dl (viini)etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 tähtianis
1 punasipuli viipaloituna
150 g kantarelleja puhdistettuina

1. Suojaa kätesi kertakäyttökäsineillä ja sekoita jauheliha ja kuivat aineet. Kun massa on tasainen, sekoita joukkoon kerma ja sinappi. Muotoile massasta neljä pihviä. Laite ne kylmään vähintään puoleksi tunniksi ja enintään vuorokaudeksi.

2. Sekoita puolukkasurvos tai -hillo ja crème frâiche keskenään.

3. Kiehauta mausteliemi. Lisää sienet ja sipuli. Anna kiehua hiljalleen 2 minuuttia. Jäähdytä.

4. Kuumenna Teppanyaki-levy induktiokeittotason Flex-alueella. Hampurilaispihvit paistetaan voissa, joten älä kuumenna liikaa, ettei voi pala. Aloita tasolla 5,5. Kasvata tehoa tarvittaessa.

5. Kun levy on kuuma, laita sille nokare voita ja hampurilaispihvit. Paista noin 3 minuuttia molemmilta puolilta, jolloin pihvit jäävät keskeltä punertaviksi.

6. Halkaise hampurilaissämpylät. Kuumenna ne nopeasti Teppanyaki-levyllä ennen hampurilaisten kokoamista.

7. Kokoa ja tarjoile hampurilaiset.

Vihje: Jos haluat ateriasta ruokaisamman, tarjoa lisukkeena uunissa paahdettuja peruna- tai bataattilohkoja.

Höyrypaistettua ja grillattua porsaanniskaa omenakastikkeessa

Kun paistat lihan höyryuunissa edellisenä päivänä on lopputulos erittäin murea ja mehukas.

1 kg luutonta porsaankassleria
Suosikkimausteseostasi

1 sipuli ja 1 porkkana kuorittuna ja karkeasti pilkottuna
2 suurta valkosipulinkynttä, 1 tl hienonnettua inkivääriä
½ chilipalko
½ litraa fondia (vettä ja lihaliemikuutio)
4 omenaa siemenkodat poistettuina ja karkeasti pilkottuina

Lisukkeeksi esimerkiksi
- sekalaisia juureksia
- perunamuhennosta

1. Mausta liha mausteseoksella. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään tunnin, ja enintään vuorokauden ajan.

2. Paista vihanneksia ja mausteita kattilassa 5 minuuttia. Kaada niiden päälle fondi ja omenat. Keitä 5 minuuttia.

3. Ruskista liha joka puolelta keskilämmöllä korkeareunaisessa paistinpannussa.

4. Kaada kattilan kuuma sisältö paistinpannuun lihan päälle. Aseta paistinpannu 130-asteiseksi esilämmitettyyn uuniin (ylä- ja alalämpö).

5. Paista 3 tuntia. Nosta tämän jälkeen uuniritilä paistinpannuineen keittiön työtasolle. Jos uuni on höyryuuni, ota käyttöön keskitasoinen höyrynlisäys.

6. Peitä kypsäksi paistettu kassler paistinpannussa omenaseoksella. Peitä paistinpannu talouskelmulla ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita se tämän jälkeen jääkaappiin, jotta kassler saa tekeytyä siellä seuraavaan päivään saakka tai enintään 3 vuorokautta. Liha imee lientä sisäänsä jäähtyessään, joten siitä tulee mehukkaampaa ja mureampaa.

7. Ota tarjoilupäivänä liha pois paistinpannulta. Leikkaa se paksuiksi viipaleiksi. Kiehauta omenaseos. Soseuta se sileäksi sauva- tai tehosekoittimen avulla. Keitä kokoon. Voit maustaa sitä halutessasi chilillä, sokerilla, sitruunalla tai suolalla. Kastikkeen tulee olla makeahkoa, raikasta ja mausteista.

8. Kuumenna Bosch-grillauslevy Flex-keittoalueella tasolla 7,5–8.

9. Kun levy on kuuma, grillaa viipaleita molemmilta puolilta, kunnes ne ovat läpikotaisin kuumat ja grillausjäljet näkyvät niissä.

10. Tarjoile omenakastikkeen ja valitsemiesi lisukkeiden kera. Syksyisen ja talvisen ruoan kanssa maistuvat herkullinen perunamuhennos ja grillatut juurekset kuten porkkanat, juuripersilja ja kaali.

XXXX
XXXX
Teppanyaki toimii parhaiten induktiokeittotasoilla, joissa on joustavat induktio- tai yhdistelmävyöhykkeet; kaksi induktiokeittoaluetta, jotka voidaan tarvittaessa yhdistää.
Lue lisää ja osta verkkokaupastamme alla olevasta linkistä.
Induktiokeittotaso, nopeampi ja varmempi lopputulos.
Esimerkiksi induktiokeittotasomme voivat keittää jopa 2 litraa vettä kaksi kertaa nopeammin kuin tavallinen keittotaso. Saat illallisen pöytään nopeammin ja säästät samalla aikaa ja energiaa.
Bosch e-shopiin Lue lisää keittotasoistamme täällä
MyBosch

Rekisteröidy ilmaiseksi ja hyödynnä kaikki edut!

Huolto

Erinomaista palvelua – myös hankinnan jälkeen.

Soittajahinta kiinteästä verkosta ja matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min. 020 751 0705

Koe Bosch

Löydä laatu, täydellisyys ja luotettavuus.

Etsi jälleenmyyjä

Etsi lähellä sijaitsevat jälleenmyyjät tai huoltoliikkeet!