Sous vide – valmista ruokaa ammattilaisten tapaan

Moni ehkä ajattelee, että sous vide -kypsennys on jotenkin hankalaa, koska lopputuloksesta tulee niin ammattimainen ja viimeistelty. Mutta sous vide on itse asiassa paljon helpompaa kuin luulet! Oikeilla laitteilla ja hyvillä vinkeillä voit pian valmistaa erinomaisen herkullisen ja näyttävän aterian.

Ruoanlaittoa ilman happea.

Vakuumitoiminnolla varustetulla sauva- tai tehosekoittimella voit helposti valmistella sous vide -kypsennystä. "Sous vide" tarkoittaa suoraan käännettynä "tyhjiössä". Se kuvailee menetelmää, jossa ilma poistetaan ja raaka-aineet tyhjiöpakataan, jonka jälkeen ne kypsennetään vesihauteessa tarkassa lämpötilassa, ilman suoraa kosketusta veteen. Tämän ansiosta maut pääsevät oikeuksiinsa ja rakenne säilyy mahdollisimman hyvänä.

Vakuumitoiminnolla varustetut tuotteet

Sous vide. Täydellisen aterian salaisuus.

Sous vide -ruoanlaitto.

Sous vide -menetelmän avulla ruoan kypsennysaste on täydellinen: ruoasta ei tule ylikypsää eikä se jää raa´aksi. Lempeän valmistustavan ansiosta ravintoaineet ja vitaminiit pysyvät paremmin tallella. Ruoan tyhjiöpakkaaminen takaa, että maku, kosteus ja rakenne säilyvät lähes ennallaan. Nauti erinomaisesta lopputuloksesta: mehevästä lihasta tai kalasta, jossa lämpötila pysyy täydellisenä sisuksesta reunoihin saakka – sekä rapsakoista, värikkäistä vihanneksista.

Vakuumitoiminnolla varustetut tuotteet

Sous vide -kypsennys Boschin avulla – vaihe vaiheelta.

"Vakkaa" ruoka vakuumipusseihin saadaksesi lisämakua.

Vaihe 1 – Luo vakuumi tyhjiöpakkaajan avulla.

Avain sous vide -ruoanlaittoon on tyhjiö. Täytä vakuumipussit toivotuilla aineksilla, kuten esim. marinoidulla kanalla tai lihapalalla, joka on maustettu öljyillä, yrteillä ja mausteilla. Sous vide -kypsennetyssä ruoassa mausteet korostuvat entisestään. Poista sen jälkeen ilma vakuumitoiminnolla varustetulla Bosch sauva- tai tehosekoittimella. Nyt ruokasi on tyhjiöpakattu ja valmis käytettäväksi sous vide -ruoanlaittoon.

Sous vide saa vitamiinit ja ravintoaineet säilymään paremmin

Vaihe 2: Aika kokata!

Kun ruoka on tyhjiöpakattu, on aika aloittaa varsinainen ruoanvalmistus. Esimerkiksi höyryuunissa, höyrykeittimessä tai sous vide -laitteella.
Esimerkkejä valmistusajoista:
Naudanliha (paksuus 3 cm): 90 min
Lintu (paksuus 3 cm ): 75 min
Kala: 30 min
Pehmeät vihannekset (esim. parsa ja sienet): 25 min
Kovat vihannekset (esim. porkkanat, punajuuret, perunat): 50 min

Valmistusaika riippuu myös raaka-aineen koostumuksesta. Tarkista reseptistä tarkat ajat ja lämpötilat.

Valmista tyhjiöpakattua ruokaa sous vide -ohjelmalla varustetussa Bosch höyryuunissa.

Vaihe 3. Viimeinen silaus, joka tekee sous vide -ateriastasi täydellisen.

Ruoan sous vide -kypsennyksen jälkeen siirrytään viimeiseen vaiheeseen. Liha ja vihannekset paahdetaan nopeasti korkeassa lämpötilassa. Näin niihin saadaan täydellinen pinta ja sisälämpötila. Kala maustetaan oman maun mukaan.

Sous vide tarjoaa rajatonta ruoanlaittoa

Sous vide luo uusia makuelämyksiä! Valmistele ja marinoi liha, lintu, kala tai vihannekset vakuumitekniikan avulla, niin saat huippuluokan aterian. Ja kun käytät Boschia, kaikki sujuu leikiten!

Vakuumitoiminnolla varustetut tuotteet

Vähennä ruokahävikkiä tyhjiöpakkaamisen avulla.

Vähennä ruokahävikkiä Bosch vakuumisäilytyksen avulla

Pidä ruoka tuoreena pidempään ja vitamiinit ja ravintoaineet tallessa hyödyntämällä Bosch vakuumitekniikka*. Sauva- tai tehosekoittimen saa hetkessä muunnettua tehokkaaksi ja näppäräksi tyhjiöpakkauslaitteeksi. Vakumointi pitää ruoan tuoreena pidempään ja vähentää sitä kautta ruokahävikkiä, lisäksi se myös estää jääpoltteen muodostumisen pakastimessa.

Lue lisää vakuumisäilytyksestä

* Säilytys pusseissa, purkeissa tai pulloissa tyhjiöpakattuna verrattuna tavanomaiseen säilytykseen ilman vakumointia. Riippumattomien laboratorioiden suorittama koe 09/2018, 06/2019 ja 12/2019. UNIVERSITY OF LJUBLJANA, Biotechnical Faculty.