Kodinkoneet
Oikean marinointitekniikan avulla saat kaiken irti grillaamisesta. 1. Tarvitset oikein hyvät tarvikkeet ja oikeat tiedot. Lihan, kalan ja vihannesten marinointi korostaa niiden hyviä makuja ja nyansseja. Öljyn ja yrttien lisäksi marinadin pohjana käytetään useimmiten jotain hapokasta, kuten sitruunaa ja viinietikkaa, tai entsyymejä, jotka pilkkovat proteiinit (esim. ananas, kiivi, inkivääri). Marinointi nostaa ruoan seuraavalle tasolle. Mutta se vaatii esivalmisteluja.
Sen ei tarvitse viedä tuhottomasti aikaa
Tiesitkö että vakumoinnin avulla marinointi sujuu tavallista nopeammin ja paremmin? Itse asiassa kaikki käy niin nopeasti, että voit marinoida ruoka-ainekset samana päivänä kun aiot valmistaa ne. Boschin vakuumisäilytysratkaisut tarjoavat sinulle näppärät välineet, kuten esimerkiksi vakuumitoiminnolla varustetun sauvasekoittimen. Se muuttuu yhdellä napinpainalluksella tavallisesta sauvasekoittimesta vakuumilaitteeksi. Ja siksi sinun ei enää tarvitse valmistaa marinadikastiketta päivää ennen ruoan kypsentämistä. Marinoi ja vakumoi ruoka-ainekset ja laita ne muutamaksi tunniksi jääkappiin. Valmista! Kaikkeen sitä pieni sauvasekoitin pystyykään! Ja sen muihin hyviin puoliin kuuluu vaivaton puhdistus.
Ja nyt on marinadin vuoro.
Ennen kuin teet mitään muuta, tee marinadi. Bosch keittiökoneet, teho- ja sauvasekoittimet auttavat suosikkiainesten hienonnuksessa ja sekoittamisessa – on kyseessä sitten tuoreet yrtit, kokonaiset pippurit, öljyt tai tuoremehut. Muista, että tyhjiöpakattu marinadi tuo kaikki maut intensiivisemmin esille, joten käytä hieman vähemmän chiliä ja valkosipulia kuin muuten.
Anna makujen loistaa.
Viimeinen marinointiin olennaisesti liittyvä tekijä on säilytys, johon Bosch tarjoaa täydelliset astiat. Ruoka-astiat on valmistettu laadukkaasta konepesunkestävästä Tritan-muovista, joka ei sisällä BPA:ta ja johon ei tartu hajut eikä maut. Tässä saat reseptit kahteen hyvänmakuiseen marinadiin. Toinen resepti sopii erityisesti liharuokia rakastavalle ja toinen kasvisruokien ystävälle.
Marinadi entrecote-pihville
60 ml vettä
25 ml tummaa soijaa
75 ml Bourbonia
2 rl Worcester-kastiketta
2 tl sitruunamehua
1 rl fariinisokeria
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Marinoitu munakoiso
600 g munakoisoa
4 laakerinlehteä
300 ml valkoviinietikkaa
150 g suolaa
1 chiliä
¼ tl oreganoa
200 ml oliiviöljyä
750 ml vettä
5 pippuria
Nyt tarvitaan vain aurinkoinen sää ja hyvä seura – bon appétit!
Jos kaipaat hyviä vinkkejä ja lisätietoa Boschin vakuumisäilytyksestä, käy tutustumassa vakumoinnista kertovaan sivuumme!