Kodinkoneet
Kevennä talven pimeyttä herkullisilla hedelmä- ja juuressipseillä.
Hyödynnä kauden parhaat raaka-aineet ja valmista yksi helpoimmista talven naposteluherkuista - sipsejä. Hyvän kiertoilmauunin avulla saat omenoista, porkkanoista ja lehtikaalista helposti rapeita sipsejä. Hyviä sellaisenaan tai miksei myös lisukkeena?
Rapeat omenasipsit.
Omenasipsit ovat herkullisia, kestäviä naposteltavia – ja sopivat hienosti myös rapeaksi päälliseksi jälkiruokien päälle. Käytä jäätelön, sorbetin tai minkä tahansa jälkiruoan koristeena.
Yhdestä omenasta saat yhden uunipellillisen omenasipsejä.
Kauniit kultaiset porkkanasipsit.
Porkkanasipsit maistuvat välipalana tahini-dipin kanssa. Tai käytä salaattien koristeluun ja lisukkeena aterioilla. Noin 150 grammasta porkkanoita saat uunipellillisen porkkanasipsejä.
Punaiset ja rapeat punajuurisipsit.
Värikäs kontrasti esimerkiksi lämpimän chevré-salaatin päälle tai lisukkeeksi ruokapöytään. Ihanan rapea päällyste risotolle ja paistetuille juureksille!
Punajuurisipsit
Käytä noin 150 g pestyjä, kuorittuja punajuuria. Kypsennä samalla tavalla kuin porkkanasipsit, mutta paista uunissa 2-3 kertaa pidempään. Maista noin 60 - 90 minuuttin kuluttua, jottei niistä tule liian kuivia makuusi.
Käytettävät toiminnot
- Kiertoilma
Rapeaksi paistettu lehtikaali.
Terveellisiä ja herkullisia naposteltavia. Lehtikaalia pidetään "superfoodina" korkean kuitu-, vitamiini- ja kivennäisainepitoisuutensa vuoksi. Sopii kaikkeen!