Kodinkoneet
Kaksi samaan aikaan: täytetyt tomaatit ja paahdetut vihannekset kerralla
Erityisesti kaikille monisuorittamisesta pitäville: uudet kapeat yleisuunipellit ovat täydellisiä valmistettaessa kaksi versiota samasta ruoasta. Erilliset uunipellit takaavat, että nesteet eivät sekoitu, ja siten maut säilyvät. Esimerkiksi täytetyt tomaatit toisella uunipellillä ja paahdetut vihannekset toisella. Nauti kaksinkertaisesti täydellisestä tuloksesta erityisellä ainesosallasi: kapeat yleisuunipellit.
Linsseillä, bulgurvehnällä ja vuohenjuustolla täytetyt tomaatit
Ainekset | 2 annosta
Keskikokoinen uuninkestävä vuoka
Täyte:
38 g vihreitä linssejä
38 g bulgurvehnää
1/2 salottisipuli
10 g voita
150 ml kasvislientä
50 g vuohenjuustoa tai tuorejuustoa
1 1/2 rkl persiljaa, hienonnettuna
Merisuolaa
Pippuria myllystä
Sokeria
Tomaatit:
4 tomaattia
Merisuolaa
Pippuria myllystä
Lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä vuokaan
Valmistus
1.
Anna linssien pehmetä kylmässä vedessä noin 60 minuuttia. Kaada sitten vesi pois. Laita bulgurvehnä siivilään ja huuhtele nopeasti.
2.
Kuori salottisipuli, ja pilko se pieneksi. Laita voi ja pilkotut salottisipulit kattilaan ja kuullota.
3.
Lisää linssit ja bulgurvehnä, laita kansi päälle ja kuullota. Lisää kasvisliemi ja keitä. Sekoita kypsennyksen aikana.
4.
Anna höyryn haihtua hetki linsseistä ja bulgurvehnästä, ja sekoita vuohenjuusto seokseen. Lisää persilja ja mausta täyte runsaalla suolalla, pippurilla ja sokerilla.
5.
Pese tomaatit. Leikkaa tomaattien yläosat pois, ja pilko tomaatit kuutioiksi. Kaavi tomaattien sisus varovasti pois teelusikalla. Mausta tomaatit sisältä, ja täytä ne linssien, bulgurvehnän ja juuston seoksella.
6.
Laita uuninkestävään vuokaan oliiviöljyä. Lisää pilkotut tomaatit ja täytetyt tomaatit vuokaan, ja kypsennä ilmoitetulla tavalla.
Asetukset
Ylä-/alalämpö
210 °C
Paistoaika: 25–30 minuuttia
Paahdetut vihannekset balsamicokastikkeen kanssa
Ainekset | 2 annosta
Keskikokoinen uuninkestävä vuoka
Vihannekset:
100 g bataattia
1/2 peruna
1 porkkana
1/2 nauris
200 g kurpitsaa, esim. hokkaido
1 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Kastike:
1/2 sipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 1/2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 1/2 tl hunajaa
50 ml kermaa
3 salvianlehteä, hienonnettuna
Suolaa
Pippuria myllystä
Valmistus
1.
Pese ja kuori vihannekset, ja leikkaa ne erittäin ohuiksi siivuiksi. Levitä uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle oliiviöljyä, lisää suolaa ja paista ilmoitetulla tavalla.
2.
Kastiketta varten pilko sipuli ja valkosipuli erittäin hienoksi. Kuullota sipuli 2 rkl:ssa oliiviöljyä. Mausta maun mukaan balsamiviinietikalla, hunajalla, kermalla, salvialla ja mausteilla. Anna kiehua kaksi minuuttia. Lisää lopuksi valkosipuli.
3.
Kaada kastike paahdettujen vihannesten päälle ja tarjoile heti.
Asetukset
Ylä-/alalämpö,
210 °C
Paistoaika: 25–30 minuuttia
Vinkki
Uunipeltien kompaktin koon ansiosta ne voidaan puhdistaa helposti pienessä pesualtaassa tai astianpesukoneessa. Niitä voidaan myös säilyttää jääkaapissa ennen valmistusta ja sen jälkeen.
Vielä parempia tuloksia jokaisesta ruokaohjeesta.
Ruoanlaitossa fiksu ominaisuus johtaa entistäkin parempiin tuloksiin jokaisen ruokaohjeen kohdalla. Tutustu nyt integroitujen uuniemme valikoiman moniin toimintoihin ja tee ruoanlaitostasi täydellistä.