Ruotsirieska

Ruotsirieska - tunnbröd, sopii sekä makeiden että suolaisten ruokien kanssa. Tämä kotitekoinen variantti sisältää vähemmän rasvaa ja sokeria sekä enemmän täysjyväjauhoja. Leipä paistetaan induktiotason suurella, suorakaiteen muotoisella keittoalueella Teppanyaki-paistolevyllä (saatavina lisävarusteena).

Polar bread

Ruotsirieska

Ainekset 5 isoon leipään:
25 g voita
5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl siirappia tai sokeria
1/2 rkl suolaa
150 g täysjyväruisjauhoa
600 g vehnäjauhoja
1 tl sarvisuolaa

Käytetyt ominaisuudet:
FlexInduction muodostaa tasaisen ja vakaan lämmön koko suorakaiteen muotoiselle alueelle ja sopii täydellisesti teppanyaki-paistoastialle.

Polar bread on teppanyaki

Ruotsirieska

Tee näin:
1. Sulata voi kattilassa ja kaada sitten maito joukkoon. Kuumenna noin 25 asteeseen
2. Kaada yleiskoneen kulhoon muiden ainesten, paitsi sarvisuolan, kanssa.
3. Työstä taikinaa 5 minuuttia alhaisella nopeudella. Anna sitten taikinan kohota kaksinkertaiseksi (jos uunissasi on kohotustoiminto, käytä sitä nopean ja onnistuneen kohotuksen takaamiseksi).
4. Ripottele päälle sarvisuolaa ja vaivaa taikinaa 2 minuuttia, kunnes suola on hyvin sekoittunut.
5. Jaa taikina nyt 5 osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi, noin 0,5-0,75 cm paksuiseksi.
6. Jaa leivinpaperiarkki kahtia ja aseta taikinapalat paperipalojen päälle. Anna taikinapalojen kohota 10-15 minuuttia ennen paistamista. Esilämmitä teppanyaki-levy keittotasolla, valitse tehoaste 5.
7. Aseta taikinapalat varovasti levylle taikinapuoli alaspäin ja vedä sitten leivinpaperi varovasti pois. Sarvisuola antaa hyvän koostumuksen ja ilmavuuden, mutta tekee taikinasta myös hauraamman. Paista leivät, kunnes ne saavat kauniin pinnan, 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Anna sitten leipien jäähtyä ritilällä.