Keskiviikko – höyrytettyjä broilerinkoipireisiä, ratatouillea ja lohkoperunoita.

Höyryttäminen tekee arkisella päivällisellä tarjottavat broilerinkoipireidet mehukkaiksi ja niiden pinnan rapeaksi.

Ainesosat

- 4 broilerinkoipireittä
- Mausteseosta oman maun mukaan
- 750 g perunoita
Suolaa, pippuria ja oliiviöljyä

Ratatouille
- 1 punainen ja 1 vihreä paprika
- 1 suuri sipuli ja 1 vihreä kesäkurpitsa
- 200 g herkkusieniä, 1/2 munakoiso
- 1 rkl tomaattipyreetä
- Valkosipulia, rosmariinia ja basilikaa
- Oliiviöljyä, suolaa, pippuria
1–2 dl kasvislientä (kuutiosta)

Paistoliemi
- Paistoliemi
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua

1. Säädä uunin lämpötilaksi 180 °C (kiertoilma ja grilli). Valitse höyryn määräksi keskitaso.
2. Mausta koipireidet suosikkimausteillasi. Lohko perunat. Sekoita niiden joukkoon suolaa, pippuria ja hieman oliiviöljyä.
3. Aseta kaikki leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sivele koipireisille hieman öljyä. Niiden tulee olla nahkapuoli ylöspäin.
4. Aseta uunipelti esikuumennettuun uuniin. Jos uunisi on täysikokoinen, aseta pelti tasolle 2 ylhäältä lukien. Jos uunisi on kompaktiuuni, aseta pelti alimmalle tasolle. Paista uunissa 40 minuuttia, kunnes koipireidet ja perunat ovat hienon värisiä.
5. Valmista tällä välin ratatouille.
6. Kuutioi vihannekset sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paista niitä oliiviöljyssä kohtalaisella lämmöllä tilavassa leveäpohjaisessa padassa 5–6 minuuttia.
7. Lisää silputtu valkosipuli ja tomaattipyree. Paista vielä muutama minuutti.
8. Lisää tuoreet yrtit, suola ja pippuri. Ohenna tilkalla lientä. Ratatouillessa tulee olla runsaasti nestettä, mutta se ei saa olla valuvaa. Keitä muutama minuutti ja tarjoile.
9. Ennen tarjoilemista ota rasva ja paistoliemi talteen koipireisien paistopelliltä. Sekoita joukkoon hieman soijakastiketta ja sitruunamehua. Tarjoile seos kastikkeena.

Kokin vinkki
- Ratatouillen joukkoon voi sekoittaa runsaasti tuoretta karkeaksi silputtua basilikaa ennen tarjoilemista.

Maanantai höyryuuniruokaohje:

Porkkanalinssikeittoa ja höyrytettyä turskaa.

Tiistai höyryuuniruokaohje:

Gnoccheja, paahdettuja kasviksia ja ruskistettua voita.

Keskiviikko höyryuuniruokaohje:

Broilerinkoipireisiä ja ratatouillea.

Torstai höyryuuniruokaohje:

Risottoa pinaatilla ja sienillä

Perjantai höyryuuniruokaohje:

Tacoja, lohta, pikapikkelöityjä vihanneksia ja guacamolea.

Lauantai höyryuuniruokaohje:

Aasian valikko.

Sunnuntai höyryuuniruokaohje:

Paistia rapeaksi paistetulla kamaralla ja kukkakaalikreemiä.